Zöld konyhák
Zöld konyha - a frisseség világa

A zöld konyhák azok, amelyekben az ételről az első benyomásod egyetlen szó: friss. Illatos zöldfűszerek, roppanós zöldségek, citrusos savak, élénk levelek és könnyű textúrák jellemzik ezeket a fogásokat. Ezek az ételek nem nehezednek el – inkább felpezsdítenek, energiát adnak, vagy épp selymes, üde harmóniát hoznak a tányérra.
A zöld konyhák gyűjtőfogalma alá tartozik a mediterrán és délkelet-ázsiai térségek sok friss alapanyagra építő gasztronómiája: ide soroljuk például a görög, olasz, vietnámi, thai vagy bolgár ételeket. Nem feltétlenül vegetáriánus konyhákról van szó - de a zöldségek és friss fűszerek játsszák bennük a főszerepet.
Ebben a kategóriában a bazsalikom, koriander, menta, lime, citrom, rukkola, gyömbér, újhagyma és friss fokhagyma gyakori vendégek. Ha már készítettél olyan ételt, aminél "zöld ízekben úszott a szád", akkor pontosan tudod, miről beszélek.